Materialen

Kurk heeft veel troeven: Kurkvloeren en -wanden met granietstructuur, gevlamde motieven of marmertekening... Alles is mogelijk. We werken met kurkvloeren en wandcollecties van het eigen huismerk. Daarnaast hebben we ook de collectie van Wicanders in huis.

DE VOORDELEN VAN KURK


WARM

Kurk voelt niet alleen aangenaam warm aan, het isoleert ook heel efficiënt. Door zijn unieke celstructuur bekomt u met 1 mm kurk dezelfde isolatiewaarde als 4 cm beton en voelt het uiteraard ook warmer aan dan beton.

Kurkvloeren zijn uitermate geschikt bij vloerverwarming omdat de celstructuur van kurk er voor zorgt dat de warmte sneller opgenomen wordt en deze veel langer vasthoudt. Daardoor verbruikt u een pak minder energie wat zich meteen vertaalt in een lagere


ZACHT

U ziet het niet meteen en net daarom is lopen over een kurkvloer telkens weer een unieke ervaring. De warme lucht in de kurkcellen zorgen er voor dat de vloer veerkrachtig is, dus schokken opvangt. Hiermee draagt u zorg voor uw gewrichten en rug.

Kurk is zacht voor de natuur, want het wordt gewonnen uit de schors van de kurkeik zonder dat deze daarom geveld moet worden. De schors kan vervolgens rustig ontwikkelen rond de stam om na 9 jaar terug gewonnen te worden.


STIL

Last van vervelende stapgeluiden, luidruchtige buren of wilt u gewoon wat meer discretie in bepaalde ruimtes? Dan zijn kurkvloeren en wanden beslist de enige echte keuze.

Kurk absorbeert niet alleen probleemloos warmte, maar ook geluiden en trillingen. Ideaal dus voor zowel in de speelkamer, slaapkamer en kantoorruimtes.


MOOI

Hoewel kurk van nature een bruine kleur heeft, hoeft een afgewerkte vloer van Revan daarom niet eentonig te zijn. Kurk is er in allerlei kleuren, structuren en afwerkingen. Een ganse waaier aan kleuren kunnen als extra component aangebracht worden, op die manier is het mogelijk om uw interieur perfect te laten matchen met uw vloer of omgekeerd.

Kurkvloeren en wanden geven uw kamer ook een uniek, ruimtelijk effect omdat voegen tot een minimum herleid worden.


MAKKELIJK

Revan kurkvloeren leggen is heel gemakkelijk. Dus bij renovatie geen gedoe met uitbreken of egaliseren, maar meteen verlijmen op een vaste ondergrond. Mits een beetje handigheid legt u dus zelf uw vloer met een handig kliksyteem.

Kurkvloeren van Revan zijn anti-statisch en trekken dus geen stof aan, mijden schimmel, huismijt en bacteriën. Dat zorgt ervoor dat poetsen al direct tot een minimum herleidt worden.

Kurk voelt zich ook heel goed thuis in zowel keuken als badkamer dankzij zijn waterafstotende karakter.

Gratis offerte?
  • Prijsvraag voor