Wat is het verschil tussen vinyl en laminaat?

Bij het renoveren of bouwen van je huis is het kiezen van de juiste vloer een belangrijke stap. Vinyl en laminaat zijn beide populaire opties, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. In dit artikel kijken we naar het verschil tussen deze twee vloeren.

Vinyl: duurzaam, warm en veelzijdig

Vinylvloeren hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Een van de opvallendste kenmerken van vinyl is de sterke toplaag. In vergelijking met laminaatvloeren zijn de toplagen van vinyl over het algemeen sterker, waardoor ze beter bestand zijn tegen krassen en slijtage. 

Een ander voordeel van vinyl is het vermogen om snel warmte uit de omgeving te absorberen. Hierdoor voelt vinyl warm aan onder je voeten, wat erg aangenaam is in de koude wintermaanden. Daarnaast is vinyl vochtbestendig, waardoor het een uitstekende keuze is voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Het is ook gemakkelijk schoon te maken, wat het een onderhoudsvriendelijke keuze maakt.

 Vinylvloeren bestaan uit verschillende lagen die samen een isolerende werking hebben. De onderste laag is zachter, waardoor vinyl comfortabel aanvoelt en geluid dempt. De levensduur van een vinylvloer wordt voornamelijk bepaald door de dikte van de slijtlaag, die varieert van 0,25 tot 0,70 mm.

Met een breed scala aan designs, variërend van betonlook tot houtmotieven, is er voor elk interieur een geschikt vinylvloerdesign te vinden. Ontdek onze vinylvloeren.

Laminaat: duurzaam, onderhoudsvriendelijk en betaalbaar

Net als vinyl biedt laminaatvloer ook verschillende voordelen. Op dit moment zijn er veel waterbestendige laminaatvloeren op de markt, waardoor ze net als vinyl geschikt zijn voor vochtige ruimtes. De kern van laminaatvloeren is gemaakt van 100% herwonnen hout, waardoor het een milieuvriendelijke optie is. 

Een ander voordeel van laminaat is het antistatische oppervlak en het naadloze vergrendelingssysteem, waardoor vuil zich niet kan ophopen tussen de planken. Hierdoor is laminaat gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Daarnaast is een laminaatvloer budgetvriendelijk en betaalbaar, en kan je het gemakkelijk zelf plaatsen. Daardoor is het een interessante optie is voor mensen met een beperkter budget. 

Moderne laminaatvloeren hebben vaak een matte finish in plaats van de glanzende afwerking van vroeger, waardoor ze nauwelijks te onderscheiden zijn van echte houten vloeren. 

Er zijn verschillende ondervloeren beschikbaar, zoals een geluidsdempende of thermisch isolerende ondervloer, waardoor laminaat extra comfort biedt. 

Bovendien is laminaat ideaal voor mensen met een huisstofmijtallergie, omdat het vuil en allergenen afstoot, waardoor het een ideale keuze is voor allergiegevoelige mensen.

Met een breed scala aan designs, variërend van betonlook tot houtmotieven, is er voor elk interieur een geschikt vinylvloerdesign te vinden. Ontdek onze laminaatvloeren.

Welke vloer moet ik kiezen?

Of je nu kiest voor vinyl of laminaat, beide vloeropties bieden tal van voordelen. Het belangrijkste is om de vloer te kiezen die het beste past bij jouw levensstijl, woning, budget en esthetische voorkeuren. Met de juiste vloer kun je jarenlang genieten van een comfortabele, stijlvolle en duurzame woning. 

Deskundig advies nodig? We helpen je graag verder. Contacteer ons gerust of kom langs in onze toonzaal in Roeselare of Oostende.

Terug naar overzicht
Gratis offerte?
  • Prijsvraag voor