Spuitkurk of crepi: wat is de beste keuze?

Wil je je woning een frisse, nieuwe look geven met een gevelrenovatie, maar twijfel je tussen spuitkurk en crepi? Geen zorgen, we helpen je om de keuze makkelijk te maken! In dit artikel duiken we in de wereld van spuitkurk en crepi om te ontdekken welke gevelbekleding het best bij jou past.

WAAROM IS gevelbekleding BELANGRIJK?

Jouw woning is meer dan zomaar een bouwsel. Het is de plek waar je leeft,  herinneringen maakt en je veilig voelt. Je woning woning beschermt je, en daar speelt je gevel een belangrijke rol in. Je gevel bepaalt niet alleen de look van je woning, het beschermt je ook tegen de elementen.

Spuitkurk: dé innovatie in gevelrenovatie

Als het gaat om gevelbekleding, denk je misschien in eerste instantie aan crepi. Logisch, want crepi is al jarenlang het meest gekende product voor gevelrenovatie. Ondanks de voordelen van crepi, is spuitkurk de jongste jaren echter immens populair geworden. 

Een trend? Neen, het is meer dan dat! Spuitkurk is een echte innovatie. Een duurzame, toekomstgerichte oplossing voor jouw gevel! Waarom? Wel, spuitkurk biedt heel wat voordelen tegenover crepi.

De voordelen van spuitkurk vs. crepI

1. Snel geplaatst = minder kosten 

Spuitkurk wordt in verschillende lagen rechtstreeks op je gevel gespoten. Door de onderlinge droogtijden en het dampopen karakter kan dit zonder tussenpauzes gebeuren, waardoor je gevel heel snel gerenoveerd is. Het plaatsen van crepi duurt langer en is arbeidsintensiever, wat resulteert in hogere plaatsingskosten. 

2. Onderhoudsvriendelijk 

Doordat gevelbekleding is blootgesteld aan de buitenlucht, is het normaal dat die vroeg of laat wat vuil wordt. In tegenstelling tot crepi is spuitkurk echter uiterst onderhoudsvriendelijk. Een zachte reiniging met een tuinslang of hogedrukreiniger is doorgaans voldoende om uw gevel er weer stralend uit te laten zien. Bovendien zorgen de kurkkorrels van spuitkurk voor schaduwvlakken, waardoor lichte vervuiling niet zichtbaar is. Crepi daarentegen vereist professionele reiniging om schade te voorkomen en is sneller onderhevig aan vervuiling en algen. 

3. Duurzaam en ecologisch

Kiezen voor spuitkurk is kiezen voor een ecologisch verantwoord product. Terwijl crepi vaak synthetische bestanddelen bevat, bestaat spuitkurk hoofdzakelijk uit kurk, een 100% natuurlijke en herbruikbare grondstof. Zo draag je dus je steentje bij aan een beter milieu. Spuitkurk is niet alleen kras- en slijtvast, het is ook bestand tegen uv-licht, muurzout en zilte lucht. Daardoor gaat het product heel lang mee, wat bijdraagt aan het duurzame karakter.

4. Eindeloze mogelijkheden 

Net zoals crepi biedt spuitkurk eindeloze afwerkmogelijkheden en kleuropties. Zo zorg je ervoor dat je gevel helemaal aansluit bij de stijl van je woning.

5. Minder risico op barsten 

Spuitkurk een elastisch product. Die rekbaarheid zorgt ervoor dat er minder kans is op barsten en scheuren dan bij crepi. Spuitkurk staat dan ook garant voor een duurzaam, betrouwbaar resultaat waar je jarenlang van kan genieten.


Overtuigd van spuitkurk? Kies voor Revan!

Als je je gevel in spuitkurk wil laten zetten, kies je best voor een ervaren professional. Revan heeft een indrukwekkende track record van meer dan 3.000 tevreden klanten. 

Onze spuitkurk is een geavanceerde gevelbekleding, samengesteld uit een mengsel van kurkkorrels, acrylhars en diverse kleurpigmenten. Daardoor kunnen wij een brede waaier aan afwerkingsmogelijkheden en kleuren aanbieden, helemaal afgestemd op jouw specifieke wensen en de esthetiek van jouw woning.

Bekijk zeker eens enkele van onze realisaties.

Waarom Revan?

Ervaring en expertise
In de loop der jaren maakten we al meer dan 3.000 klanten tevreden dankzij ons vakmanschap en snelle dienstverlening.

Oog voor detail 

Wij werken met hoogwaardige materialen en hebben aandacht voor detail om jouw gevel perfect af te werken.

Persoonlijk advies 
Wij luisteren naar jouw wensen, bieden advies op maat en begeleiden je door elk stadium van jouw gevelrenovatie.

Conclusie: spuitkurk of crepi?

Hoewel crepi al jarenlang een gekende gevelbekleding is, heeft spuitkurk de jongste jaren heel wat aan populariteit gewonnen. En terecht: spuitkurk is niet alleen duurzaam en efficiënt te plaatsen, het is ook robuuster dan crepi. Bovendien zijn er eindeloze mogelijkheden qua look en kleur.

Klaar om de gevel van jouw woning in spuitkurk te zetten? Contacteer ons vandaag nog voor persoonlijk advies en ontdek de voordelen van spuitkurk gevelbekleding!

Terug naar overzicht
Gratis offerte?
  • Prijsvraag voor