5 tips om de juiste vloer te kiezen

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer? Leuk, maar niet altijd evident. Oneindig veel mogelijkheden en het gigantisch aanbod aan materialen en kleuren zorgen al snel voor keuzestress. Een miskoop wil je natuurlijk koste wat kost vermijden. Daarom zetten we 5 ultieme tips voor het kiezen van een nieuwe vloer op een rijtje. Zo zie jij door de bomen terug het bos en maak je de juiste beslissing, zonder kopzorgen.

1. Kies in functie van de ruimte

Voor welke ruimte in je woning zoek je precies een nieuwe vloer? Een vanzelfsprekende, maar o zo belangrijke vraag om jezelf te stellen als je de juiste beslissing wilt maken. Het antwoord zal namelijk bepalend zijn voor de materiaalkeuze. In de keuken of badkamer bijvoorbeeld moet je rekening houden met de vochtbestendigheid van je nieuwe vloer, terwijl je voor de woonkamer of slaapkamer gaat focussen op totaal andere eigenschappen. Vertrek dus vanuit de ruimte bij de start van je zoektocht.

2. Lijst alle vereisten op 


Aan welke eisen jouw nieuwe vloer moet voldoen, blijft niet beperkt tot de ruimte waarin hij komt te liggen. Denk ook even na over je gezinssituatie en levensstijl. Heb je kinderen of huisdieren? Dan zijn eigenschappen zoals onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid van je nieuwe vloer enorm belangrijk. Hij moet immers wel tegen een stoot kunnen. Ook wanneer je niet veel tijd hebt om schoon te maken, kies je beter voor een materiaal dat makkelijk te onderhouden is. 

Bedenk daarnaast of je vloer geluiddempend en isolerend moet zijn. In welke mate een vloer isolerend is, verschilt namelijk van materiaal tot materiaal. Ook wanneer je denkt aan vloerverwarming geef je dat best op voorhand even mee. Als je vooraf met al deze factoren rekening houdt, kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.


3. Bekijk het totaalplaatje

De kleur van je vloer heeft een groot ruimtelijk effect. Jouw keuze gaat dus een impact hebben op hoe de ruimte eruit gaat zien en het ruimtegevoel. Gaat het om een kleinere ruimte? Laat het dan optisch groter lijken door een vloer in een koele of lichte kleur. Drukke patronen vermijd je beter, want dat zal de kamer nog kleiner doen lijken. Donkere vloeren horen eerder thuis in grotere ruimtes en bij lichte muren en/of meubels voor een mooi contrast.

Verlies je huidige interieur bovendien niet uit het oog en zorg dat je nieuwe vloer binnen het totaalkader van je woning past. Wanneer je beroep doet op onze adviseurs houden ze rekening met alle details.

4. Bepaal vooraf je budget


De ene vloer is de andere niet en dat vertaalt zich ook in de prijs. Daarom is het geen overbodige luxe om vooraf al even na te denken over je budget. Op basis daarvan zal je al dan niet bepaalde materialen op je lijstje schrappen. Revan is dé specialist in zowel laminaat, kurkvloeren, parketvloeren als vinylvoeren. Elk materiaal heeft specifieke eigenschappen en pluspunten. Wat je ook verkiest, bij Revan hebben we vloeren voor ieders budget en smaak.

5. Laat je adviseren


Tips zijn altijd handig, maar niets kan tippen aan professioneel advies. Kom daarom langs in onze toonzalen voor gratis advies op maat en maak kennis met ons aanbod laminaat-, parket-, kurk- en vinylvloeren. Onze experts beantwoorden al je vragen en gaan samen met jou op zoek naar de perfecte vloer. Dankzij ons ruim assortiment vind je de vloer die voldoet aan al jouw behoeften en wensen. Wanneer we bij je langskomen, meten we trouwens nauwkeurig en gratis de ruimte op.

Terug naar overzicht
Gratis offerte?
  • Prijsvraag voor